Drömmer mig bort

Sitter på jobbet i ett kyligt Sverige och drömmer mig bort till sommaren.

Gillar att resa och det gör ju som bekant även Kristin.
Vi har en Tanzaniaresa inbokad 25e februari, men sen då?
Vi båda har pratat lite om att bila lite i Europa till sommaren och det vore ju rätt häftigt, kikade lite på att hyra en husbil igår och det finns rätt vettiga för ca 2000 kr / vecka.

Vi kikade även på en liten karta och funderade över vilka länder vi skulle vilja besöka och vi tror att det skulle kunna se ut ungefär såhär:



Några veckor tuffandes i en husbil där vore ju rätt läckert!


Skönt att man kan sitta och drömma sig bort här, annars skulle man inte alls orka med jobbet just nu då det är mörkt och kallt ute och väldigt tråkigt överlag.

Halloweendräkterna som vi hämtade blir riktigt bra! Ser fram emot lördagens galej och hoppas på att vi blir många glada deltagare :)

Kan det bli så att vi ser ut såhär på lördag? ;)


Måndag, weeeei!!

Nej riktigt så glad är jag inte.

Känns som att jag är inne i en riktig svacka vad gäller arbete, finns ingen lust eller motivation alls till att gå upp till jobbet.
Antagligen är det höstmörkret som ligger bakom det hela, men det är också jobbigt att åka till jobbet när Kristin ligger och ser så söt ut i sängen. Skulle hon också kliva upp och jobba så skulle det nog vara lite lättare.

Igår spelade jag hockey för första gången på några veckor, jag har varit riktigt sugen, men det har alltid krockat med något.
Men igår spelade vi som sagt, fick med mig Ryssen ut också och det var roligt att spela igen även om det känns att man inte åkt så mycket skridskor i år, höften har värkt ganska bra i natt.. 

Idag kom lönen så vi kör väl vidare på vår nya strategi med storshopping då vi fullkomligt bunkrar upp både kyl och frys, tror vi sparar rätt bra med pengar på det, trots att det känns tungt att lägga ut ca 1500 kr på mat vid ett tillfälle :)
Senare ikväll ska vi även hämta våra maskeradkläder inför halloweenfesten på lördag, fan vad roligt det ska bli! Ser fram emot att testa kläderna ikväll också, tror det blir riktigt läckert! 

Förresten! Det hände ju lite roliga saker i helgen.
I fredags så var vi på Tandoori och åt en god trerätters middag, snuskigt gott!


Maten fick två hyvlade tummar i betyg.


I lördags så var vi ute och gick runt sidsjön, det var även svanen som hugg mot folk som gick förbi, tyvärr lyckades jag inte få med det på film, men den är ju bra söt!
 

Trevlig älg och hare bra!

Minns en gammal lapp som mamma tog hem från jobbet när jag var mindre, det var på den tiden då man faxade skämt mellan arbetsplatserna, tiden innan fenomenet med elektronisk post blev stort.

Minns att det var en bild på en älg och en hare och texten "trevlig älg och hare bra!" väldigt enkel humor.
Ska se om jag hittar fram den bilden på nätet någonstans, borde ju finnas upplagd, ska även funder över lite mer fax-humor från stenåldern.

Annars har det varit lugnt denna vecka, trött och seg, förmodligen för att man sovit för dåligt, precis som min livskamrat Kristin.
Hon har lite problem med sin läckra kropp och har svårt att sova pga smärtor.
Förhoppningsvis är det snart över då det är bättre idag än igår.

Måste även berätta om lite action hemmavid, i måndags när jag var hos Oscar och försökte få lös en låsbult från bilen så smsar Kristin om att markisen åkte ner och blåser och slamrar mot balkongen, förmodligen har den hållt på så hela dagen också, undrar vad grannarna tycker om det?
I vilket fall så fick Kristin sitta ute i kylan och blåsten och hålla i markisen tills jag kom hem och kunde hjälpa henne att rulla upp den eftersom snöret gått av till den oxo.
Stackars liten!!

Måste även berätta om vad vi lyckades med på lunchen idag. Jag skulle hyvla ost och lyckades hyvla av en bit av tummen, när jag går för att plåstra om mig så ska Kristin hyvla en skiva ost och lyckas med precis samma sak, vi är bra skillad! ;)

Nu väntar 3 timmars jobb sedan så kommer en efterlängtad helg!

På återseende

Paris? Oui, c'est magnifique!

Ja nu var det ett tag sedan jag bloggade så jag har väl lite att ta igen.

Det som hänt sen sist är väl egentligen att jag köpt en ny bil.
Jag, Kristin och Julia drog ner kl 7 en söndagmorgon och hämtade den i Gislaved, var åter i Sundsvall vid 1-snåret på natten. Vilken heldag!
Julia var hygglig nog och åkte med och körde hem mammas bil som vi lånat för att ta oss ner dessutom, hyvens tjej detdär!

Här är bilen med Julia som modell. Körde med vinterdäcken fram då sommardäcken var helt slut.

Vad har hänt mer då?
Jo just ja, vi var till Paris ons-lör förra veckan.
Kysstes framför Eiffeltornet, i Eiffeltornet och på massa andra ställen, precis som man ska göra i romantikens huvudstad!


Pyss påre älskling!


Romantik framför tornet.


Läckra killar.

Lite lustigt hur dåligt vi läst på och planerat innan vår ankomst.
Flygplatsen vi landade på låg ca 20 mil utanför Paris stad så taxi skulle kosta ca 240 euro till hotellet, det gick ju fetbort.

Buss skulle kosta ungefär 13 euro/skalle till Disneyland och sen skulle tunnelbanan kosta ungefär lika mycket därifrån och till hotellet, så vi tog helt enkelt och hyrde oss en bil för totalt 207 euro (ons-lör), vi fulparkerade hela tiden och slapp p-böter.

Bilen drog ca 30 liter på 70 mil så det var ett riktigt bra beslut av oss att hyra den. Sedan är det ju rätt häftigt att ha kört i Paris med all dess trafik och enkelriktade gator till höger och vänster och framförallt i den typ 10-filiga rondellen runt triumfbågen


Såhär var det alltså, lite orättvist att se allt uppifrån, det kändes betydligt värre i rondellen.
Det var väl Paris lite kortfattat. Mer bilder finns på Kristin och Ryssens ansiktsböcker.


Nu är det två timmar till lunch, får se vad Kristin hittar på för smarrigt!

Skruva lite bil

Hejhopp!

Skruvade lite som skulle åtgärdas på gammfårrden nu innan jag köper ny bil, har på känn att motivationen till att fixa med denna inte är på topp när nya pärlan är på plats ;)
Bytte termostat eftersom jag misstänker att den gamla var felande, sedan så bytte jag ett bromsrör som jag fick nedslag på vid besiktningen, måste bara ha hjälp med att lufta lite, får se om K vill hjälpa till efter jobbet idag ;)

Längtar lite barnsligt efter söndag då vi åker och köper ny bil, även om det är en jobbig resa så är det helt klart värt det då priset är mycket bättre än här uppe i norr!

Det var väl ungefär allt jag hade att säga för tillfället.


Matt, less och uppgiven.

Jo hej!

Så känner jag mig just nu.. För ett tag sedan läste jag detta i tidningen och för er som inte vet om det så handlar det om mig.

Mitt lilla skämt som gick snett, tydligen helsnett om man ska tro på vad "offret" påstår.
Hon har svårt för att lyssna på musik osv och nu väntar alltså rättegång för detta.

Lite lustigt hur allt kan gå till, man får läsa det i tidningen och nu idag, nästan en månad senare får jag papper med kallelse till rättegång, sjukt bra hanterat egentligen.

Åter till "offret" som påstår sig ha problem med hörseln, har sett henne arbeta som publikvärd på hockeyn i x antal år och då alltid i eller omkring klacken, bara det kan ju vara en påfrestning för hörseln i sig, så vad är det som säger att det är just mitt "bröl" som tidningen så fint skriver att jag gjorde ligger bakom hennes påstådda skada?

Okej, låt oss tro att det är så att jag har skadat henne och hon har problem med att lyssna på musik som det står, hur kan det då komma sig att hon fortfarande jobbar som publikvärd inom hockeyn och fortfarande står vid klacken och dess enorma trumma, det låter ju helt sjukt! Till råga på allt så har jag sett att hon till och med åkte ner till Stockholm och jobbade som publikvärd under AIK - Djurgården, där borde ljudnivån varit ganska hög och inte vara lämpligt för en person med hörselskada.

Min pappa har genom sitt arbete inom industrin fått problem med hörseln och har väldigt svårt att se en hockeymatch då ljudnivn brukar bli ganska hög och då sitter han en bra bit från klacken som "offret" står alldeles bredvid.

Nej denna hörselskada ger jag inte mycket för, men jag lär väl fällas för den och få hosta upp endel slantar till denna stackars kvinna.

Full rulle, kanelbulle!

Kanelbullens dag är det visst idag, kanske ska ta och överraska gumman med att baka lite bullar innan hon kommer hem?
Ja fan det gör jag. Vad roligt jag kommer ha då!

Helgen har varit rätt lugn, med undantag från fredagen..
Efter lite förläskande hemma hos oss så var vi som vanligt ut på Memento Palace och dansade runt lite, roligt att det är öppet till 3 nuförtiden!

På lördagen skulle vi köra upp en säng och en tv till Anna i härnta, vi hade väl bestämt att vi skulle dyka upp runt 14-15 snåret, vilket absolut icke blev fallet eftersom vi låg och drog oss och somnade om i omgångar, tillslut klev vi upp ur sängen, klockan var då 16.30.
Hejdå lördag!

Igår var vi ut på birsta och shoppade samt fikade lite innan jag hade innebandy, resten av dagen tillbringades i soffan.

Har förresten bestämt att jag ska köpa en bil nu. Tänkte åka och hämta den igår, men då skulle dom utomlands så vi får snällt vänta till nästa söndag, då ska vi åka ca 75 mil enkel resa.
Tokskoj! Men det är lätt värt det eftersom den ligger så mycket bättre i pris än här uppe.

Bilar

Daihatsu Applause
Toyota Celica
Audi 80
Opel Vectra
Chrysler Stratus
Opel Omega kombi
Peugeot 406
Ford Mondeo
Mitsubishi Galant
Volvo S40
BMW 523i
Subaru Impreza GT 
Chevrolet Trailblazer
BMW 328 Touring
Toyota Corolla
Ford Scorpio

Där har ni en lista på dom bilar jag har avverkat sedan jag tog körkort för ca 7 år sedan.

Ja, jag tycker om att byta bil och jag är i bilbytarplaner nu igen, har spanat igenom blocket tusentals gånger och tror att jag för en stund sökte sönder blocket då hela sidan flippade ur totalt!

Har iallafall hittat några bilar som intresserar mig, problemet nu bara är att jag måste välja ut en av dessa..
Sedan så dyker det ju alltid upp något nytt intressant också, så aldrig kan man bestämma sig för något.

Förväntar mig dock att jag kommer till ett beslut under helgen.

Ikväll blir det partaj, det ska bli roligt att få skaka lite på roompan!

RSS 2.0