Fyndig rubrik

Tjo! Känner mig rätt pigg idag, trots att jag inte somnade förrän vid 2-snåret inatt, vet inte varför jag var så pigg igår men jag hoppas jag slipper bakslag på detta ikväll..

Igår var vi ut till Matfors och gick en promenad med Kristins mammas hundar Kira och Ayla.
Stackars Kira orkar knappt ta sig framåt, men så har hon ju också blivit kallad "den mest missnöjda hund jag sett" av Carl Rastberg.
Jag bör ju tillägga att hon är väldigt gammal och glad i mat så hennes matchvikt är inte vad den borde vara.

Eftersom jag hade tänkt smöra in mig hos svärmor så hade jag bakat snickerskakor och tagit med mig, när vi kommer dit så doftar det ljuvlig äppelpaj ute i trappuppgången så vi anar att godsaker var på gång även från Ingrids sida (försöker hon smöra in sig hos mig?!)

Det var iaf kanongott och jag åt så mycket så att jag mådde illa efteråt.

Julia efterlyste receptet på våra Langos från i förrgår så här kommer det :)

Enligt receptet vi hittade ska detta bli ca 16 langos men då blir dom väldigt små.
Är man bara två som ska äta så räcker det lätt med att göra en halv sats

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt potatis (riven)
1 tsk salt
ca 7 dl vetemjöl
1 dl mjöl till utbakning
olja till fritering

Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Blanda med riven potatis, salt och mjöl.
Se till att gegga ihop allting rejält och låt sedan jäsa i typ 40 min

Arbeta in lite mer mjöl i degen på mjölat bakbord.
Dela degen i bitar och kavla ut (jag gjorde dem som tekakaor men tunnare).
Jäs dem ca 10 min

Hetta upp olja, 3-4 cm i en tjockbottnad panna eller använd fritös(jag tog wokpannan).
Fritera bröden någon minut per sida tills de är gyllenbruna.

Lägg upp på galler eller hushållspapper. Fyll på med olja efter hand.
Vi penslade bröden med vitlökssmör direkt när vi tog upp dem ur oljan.

Sen är det bara smaska på nån läcker fyllning!


Eftersom jag är så barnsligt förtjust i snickerskakor så vill jag väldigt gärna dela med mig av det receptet också.

Ingredienser:

1 burk jordnötssmör
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 tsk vanillinsocker
1 liter Corn flakes
ca 400 gr ljus blockchoklad

Blanda jordnötssmöret, strösockret, sirapen och vanillinsockret i en kastrull på svag värme. (Får ej kokas)
Blanda i flingorna.
Platta ut i en smord långpanna cirka en centimeter tjock.
Smält blockchokladen och häll över kakan.
Ställ in i kylen ca 20 minuter.
Ta ut och skär i bitar.
Färdigt!

Busenkelt och snorgott!


Kommentarer
Postat av: K

Hahaaaa, hon ser ju så sjukt missnöjd ut hela tiden!! Tvivlar inte en sekund på att mamma försöker smöra in sig lite ;)

2010-09-23 @ 11:23:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0